Рецептом цього чудового торта зі мною поділилася Галина з Сантьяго-де-Чилі, за що їй велике спасибі!
Торт виходить дуже смачний! Шоколадна, з легкою гіркуватістю, основа і ніжна начинка, з яскраво вираженим лимонним ароматом. Поєднання чудове!
Якщо Ви дуже любите солодке, какао в тісто можна додати менше. Лимонний сік теж можна додати за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Шоколадний торт з лимонним кремом. Інгредієнти
тісто:
1 яйце
50 г цукру
70 г вершкового масла
20 г какао
30 г мигдалю
100-150 г борошна
начинка:
4 яйця + 1 жовток
150 г цукру
150 мл вершків (33-35%)
2 лимона
також:
шоколад або кондитерська посипання
Приготування
Крок 1 Мигдаль подрібнити у блендері.
Крок 2 Готуємо тісто.
Яйце збити з цукром.
Крок 3 Додати масло, перемішати.
Крок 4 Додати мигдаль, перемішати.
Крок 5 Додати какао, перемішати.
Крок 6 Додати борошно, замісити тісто.
Крок 7 Викласти тісто в змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см), розрівняти, зробити бортики.
Крок 8 Накрити харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Крок 9 Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.
Крок 10 Насипати квасоля або горох (це робиться для того, щоб тісто не здулося і краще пропеклося, після випічки квасоля або горох нам не знадобляться).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Крок 11 Готуємо начинку.
З лимонів зняти цедру (спеціальним ножем або натерти на тертці).
Крок 12 З лимонів вичавити сік (всього знадобиться близько 100 мл соку).
Крок 13 Яйця і жовток збити з цукром.
Крок 14 Додати вершки, збити.
Крок 15 Додати цедру і сік лимона, перемішати.
Крок 16 Вилити начинку на остиглий корж (начинка виходить не густа, але після випікання вона загусне).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 40-45 хвилин.
Крок 17 Торт остудити, прикрасити тертим шоколадом або кондитерської посипкою.
Смачного!
Торт виходить дуже смачний! Шоколадна, з легкою гіркуватістю, основа і ніжна начинка, з яскраво вираженим лимонним ароматом. Поєднання чудове!
Якщо Ви дуже любите солодке, какао в тісто можна додати менше. Лимонний сік теж можна додати за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Шоколадний торт з лимонним кремом. Інгредієнти
тісто:
1 яйце
50 г цукру
70 г вершкового масла
20 г какао
30 г мигдалю
100-150 г борошна
начинка:
4 яйця + 1 жовток
150 г цукру
150 мл вершків (33-35%)
2 лимона
також:
шоколад або кондитерська посипання
Приготування
Крок 1 Мигдаль подрібнити у блендері.
Крок 2 Готуємо тісто.
Яйце збити з цукром.
Крок 3 Додати масло, перемішати.
Крок 4 Додати мигдаль, перемішати.
Крок 5 Додати какао, перемішати.
Крок 6 Додати борошно, замісити тісто.
Крок 7 Викласти тісто в змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см), розрівняти, зробити бортики.
Крок 8 Накрити харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Крок 9 Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.
Крок 10 Насипати квасоля або горох (це робиться для того, щоб тісто не здулося і краще пропеклося, після випічки квасоля або горох нам не знадобляться).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Крок 11 Готуємо начинку.
З лимонів зняти цедру (спеціальним ножем або натерти на тертці).
Крок 12 З лимонів вичавити сік (всього знадобиться близько 100 мл соку).
Крок 13 Яйця і жовток збити з цукром.
Крок 14 Додати вершки, збити.
Крок 15 Додати цедру і сік лимона, перемішати.
Крок 16 Вилити начинку на остиглий корж (начинка виходить не густа, але після випікання вона загусне).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 40-45 хвилин.
Крок 17 Торт остудити, прикрасити тертим шоколадом або кондитерської посипкою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий