Цим рецептом, як і рецептом Шоколадного торта з лимонним кремом , зі мною поділилася Галина з Сантьяго-де-Чилі, за що їй величезне спасибі!
Торт вийшов дуже-дуже смачний. Шоколадний корж, чудова, ніжна начинка з дуже багатим смаком.
Крем виходить ніжний, але при цьому добре тримає форму.
Я внесла невеликі зміни в рецепт (наприклад, в коржі повинні були використовуватися ще і дріжджі, я їх не додала, і не пошкодувала), але в цілому рецепт без змін.
Звичайно, замість мигдалю можна використовувати інші горіхи, замість вишні - іншу ягоду, але смак буде зовсім іншим.
Я використовувала заморожену вишню без кісточок, розморозила її і злила всю рідину.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Цукотто. Інгредієнти
корж:
2 яйця
100 г вершкового масла
120 г цукру
20 г какао
100 г борошна
2 ч.л. розпушувача
начинка:
300 мл вершків 33-35%
100 г цукрової пудри (або цукру)
50 г мигдалю
250 г вишні
50 г шоколаду (темного або молочного)
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Змішати борошно, какао і розпушувач.
Крок 2 Додати масло, перемішати.
Крок 3 Додати цукор, перемішати.
Крок 4 Яйця збити.
Крок 5 Додати яйця в тісто, акуратно перемішати.
Крок 6 Деко (я використовувала деко розміром 30 ? 35 см) змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти тісто, розрівняти.
Крок 7 Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Готовий корж остудити.
Крок 8 З коржа вирізати коло, використовуючи як трафарету миску ємністю близько 1,2 л.
Крок 9 Коло прибрати в сторону.
Крок 10 Миску застелити харчовою плівкою.
Крок 11 З залишився коржа вирізати трикутники, викласти їх в миску, повторюючи її форму.
Крок 12 Готуємо крем.
Горіхи подрібнити.
Крок 13 Шоколад дрібно порубати.
Крок 14 Вершки збити з цукровою пудрою.
Крок 15 Додати горіхи, перемішати.
Крок 16 Додати шоколад, перемішати.
Крок 17 Додати вишню.
Крок 18 Перемішати.
Крок 19 Викласти крем в миску з коржем.
Крок 20 Накрити вирізаним колом.
Прибрати в холодильник (Не морозилку) на 6-8 годин.
Крок 21 Перед подачею перевернути на блюдо, прикрасити за бажанням.
Смачного!
Торт вийшов дуже-дуже смачний. Шоколадний корж, чудова, ніжна начинка з дуже багатим смаком.
Крем виходить ніжний, але при цьому добре тримає форму.
Я внесла невеликі зміни в рецепт (наприклад, в коржі повинні були використовуватися ще і дріжджі, я їх не додала, і не пошкодувала), але в цілому рецепт без змін.
Звичайно, замість мигдалю можна використовувати інші горіхи, замість вишні - іншу ягоду, але смак буде зовсім іншим.
Я використовувала заморожену вишню без кісточок, розморозила її і злила всю рідину.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Цукотто. Інгредієнти
корж:
2 яйця
100 г вершкового масла
120 г цукру
20 г какао
100 г борошна
2 ч.л. розпушувача
начинка:
300 мл вершків 33-35%
100 г цукрової пудри (або цукру)
50 г мигдалю
250 г вишні
50 г шоколаду (темного або молочного)
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Змішати борошно, какао і розпушувач.
Крок 2 Додати масло, перемішати.
Крок 3 Додати цукор, перемішати.
Крок 4 Яйця збити.
Крок 5 Додати яйця в тісто, акуратно перемішати.
Крок 6 Деко (я використовувала деко розміром 30 ? 35 см) змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти тісто, розрівняти.
Крок 7 Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Готовий корж остудити.
Крок 8 З коржа вирізати коло, використовуючи як трафарету миску ємністю близько 1,2 л.
Крок 9 Коло прибрати в сторону.
Крок 10 Миску застелити харчовою плівкою.
Крок 11 З залишився коржа вирізати трикутники, викласти їх в миску, повторюючи її форму.
Крок 12 Готуємо крем.
Горіхи подрібнити.
Крок 13 Шоколад дрібно порубати.
Крок 14 Вершки збити з цукровою пудрою.
Крок 15 Додати горіхи, перемішати.
Крок 16 Додати шоколад, перемішати.
Крок 17 Додати вишню.
Крок 18 Перемішати.
Крок 19 Викласти крем в миску з коржем.
Крок 20 Накрити вирізаним колом.
Прибрати в холодильник (Не морозилку) на 6-8 годин.
Крок 21 Перед подачею перевернути на блюдо, прикрасити за бажанням.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий