Рецептів цього смачного торта існує безліч.
Впевнена, багатьом цей рецепт здасться знайомим, оскільки йому вже багато років.
Торт виходить дуже ніжний.
Замість заварного крему можна використовувати масляний , але із заварним, на мій смак, виходить краще.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Торт Наполеон. Інгредієнти
тісто:
300 г вершкового масла
2 яйця
150 мл води
1 ст.л. оцту 6% або 2 ст.л. лимонного соку
1/8 ч.л. солі
600-650 г борошна
крем:
1 л молока
400 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
8 жовтків
100 г борошна
Приготування
Крок 1 У холодну воду додати оцет, перемішати.
Крок 2 Яйця збити.
Крок 3 Додати воду з оцтом, сіль, перемішати.
Крок 4 Холодне масло натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.
Крок 5 Борошно висипати на обробну поверхню.
Крок 6 Додати масло.
Крок 7 Борошно з маслом порубати ножем.
Крок 8 В отриманій масі зробити поглиблення, вилити яйця з оцтом.
Крок 9 Замісити тісто.
Крок 10 Розділити тісто на 10-12 частин, сформувати кульки.
Крок 11 Накрити їх харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 1 годину.
Крок 12 Потім кожен кульку тонко розкачати на папері для випічки.
Крок 13 Вирізати коло, діаметром близько 24-26 см.
Крок 14 Коло наколоти виделкою.
Перенести папір на деко (обрізки не прибирати), поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 7-10 хвилин.
Крок 15 Готуємо крем.
Молоко довести до кипіння.
Крок 16 Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 17 Додати борошно, перемішати.
Крок 18 Додати гаряче молоко, перемішати.
Крок 19 Поставити масу на невеликий вогонь, варити, при постійному помішуванні, до загустіння.
Крок 20 Випечений охолоджений корж викласти у форму.
Крок 21 Змастити остиглим кремом.
Крок 22 Накрити другим коржем, змастити кремом.
Зібрати, таким чином, звістка торт, боки і верх обмазати кремом.
Крок 23 Обрізки подрібнити у блендері.
Посипати ними боки і верх торта.
Крок 24 Торт поставити в холодильник на 6-8 годин.
Смачного!
Впевнена, багатьом цей рецепт здасться знайомим, оскільки йому вже багато років.
Торт виходить дуже ніжний.
Замість заварного крему можна використовувати масляний , але із заварним, на мій смак, виходить краще.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Торт Наполеон. Інгредієнти
тісто:
300 г вершкового масла
2 яйця
150 мл води
1 ст.л. оцту 6% або 2 ст.л. лимонного соку
1/8 ч.л. солі
600-650 г борошна
крем:
1 л молока
400 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
8 жовтків
100 г борошна
Приготування
Крок 1 У холодну воду додати оцет, перемішати.
Крок 2 Яйця збити.
Крок 3 Додати воду з оцтом, сіль, перемішати.
Крок 4 Холодне масло натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.
Крок 5 Борошно висипати на обробну поверхню.
Крок 6 Додати масло.
Крок 7 Борошно з маслом порубати ножем.
Крок 8 В отриманій масі зробити поглиблення, вилити яйця з оцтом.
Крок 9 Замісити тісто.
Крок 10 Розділити тісто на 10-12 частин, сформувати кульки.
Крок 11 Накрити їх харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 1 годину.
Крок 12 Потім кожен кульку тонко розкачати на папері для випічки.
Крок 13 Вирізати коло, діаметром близько 24-26 см.
Крок 14 Коло наколоти виделкою.
Перенести папір на деко (обрізки не прибирати), поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 7-10 хвилин.
Крок 15 Готуємо крем.
Молоко довести до кипіння.
Крок 16 Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 17 Додати борошно, перемішати.
Крок 18 Додати гаряче молоко, перемішати.
Крок 19 Поставити масу на невеликий вогонь, варити, при постійному помішуванні, до загустіння.
Крок 20 Випечений охолоджений корж викласти у форму.
Крок 21 Змастити остиглим кремом.
Крок 22 Накрити другим коржем, змастити кремом.
Зібрати, таким чином, звістка торт, боки і верх обмазати кремом.
Крок 23 Обрізки подрібнити у блендері.
Посипати ними боки і верх торта.
Крок 24 Торт поставити в холодильник на 6-8 годин.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий