Торт виходить більшим.
Якщо ви готуєте на невелику компанію, сміливо зменшуйте всі інгредієнти в 2 рази.
Обов'язково дайте торту просочитися, тоді він вийде дуже ніжним.
Замість абрикосового компоту можна використовувати будь-який інший - вишневий, персиковий, полуничний.
Якщо компот дуже солодкий, кількість цукру в кремі треба зменшити.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Торт Серце. Інгредієнти
тісто:
3 яйця
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
200 г сметани (10-20%)
150 г згущеного молока (Не вареного)
3 ст.л. какао
200-250 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
крем:
250 г Маскарпоне (або Альметте без добавок)
500 мл вершків 33-35%
150 г цукру
компот з абрикосів (я використовувала баночку об'ємом 580 мл)
за бажанням:
полуниця
желе для торта
мигдальні пелюстки
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Яйця розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 2 Додати сметану, перемішати.
Крок 3 Додати згущене молоко, перемішати.
Крок 4 Додати какао, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити густе тісто.
Крок 6 Форму (підійде форма діаметром 24-26 см), змастити маслом (силіконову форму змащувати не треба).
Викласти половину тіста.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Випекти два коржі.
Крок 7 Готуємо крем.
Абрикоси дрібно нарізати кубиками.
Крок 8 Вершки збити з цукром (збивати до тих пір, поки вершки не почнуть густіти).
Крок 9 Додати Маскарпоне (можна 2-3 ст.л. Маскарпоне відкласти для прикраси), перемішати (Не міксером).
Крок 10 Додати абрикоси, перемішати.
Крок 11 Випечений корж розрізати на 2 частини (в підсумку вийде 4 коржа).
Трохи просочити абрикосовим компотом (на кожну половинку у мене пішло 5-7 ст.л. компоту).
Крок 12 Викласти 1/3 крему, розрівняти.
Крок 13 Накрити другим коржем, трохи просочити компотом (сильно просочувати не треба, інакше торт потече).
Викласти половину залишився крему.
Накрити коржем, просочити, викласти крем, накрити коржем.
Прикрасити за смаком.
Я боки торта змастила кремом, посипала мигдальними пелюстками.
Виклала нарізану полуницю, залила желе для торта.
З боків, за допомогою шприца, виклала Маскарпоне.
Крок 14 Готовий торт поставити в холодильник.
Дати просочитися в перебігу 6-8 годин.
Смачного!
Якщо ви готуєте на невелику компанію, сміливо зменшуйте всі інгредієнти в 2 рази.
Обов'язково дайте торту просочитися, тоді він вийде дуже ніжним.
Замість абрикосового компоту можна використовувати будь-який інший - вишневий, персиковий, полуничний.
Якщо компот дуже солодкий, кількість цукру в кремі треба зменшити.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Торт Серце. Інгредієнти
тісто:
3 яйця
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
200 г сметани (10-20%)
150 г згущеного молока (Не вареного)
3 ст.л. какао
200-250 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
крем:
250 г Маскарпоне (або Альметте без добавок)
500 мл вершків 33-35%
150 г цукру
компот з абрикосів (я використовувала баночку об'ємом 580 мл)
за бажанням:
полуниця
желе для торта
мигдальні пелюстки
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Яйця розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 2 Додати сметану, перемішати.
Крок 3 Додати згущене молоко, перемішати.
Крок 4 Додати какао, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити густе тісто.
Крок 6 Форму (підійде форма діаметром 24-26 см), змастити маслом (силіконову форму змащувати не треба).
Викласти половину тіста.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Випекти два коржі.
Крок 7 Готуємо крем.
Абрикоси дрібно нарізати кубиками.
Крок 8 Вершки збити з цукром (збивати до тих пір, поки вершки не почнуть густіти).
Крок 9 Додати Маскарпоне (можна 2-3 ст.л. Маскарпоне відкласти для прикраси), перемішати (Не міксером).
Крок 10 Додати абрикоси, перемішати.
Крок 11 Випечений корж розрізати на 2 частини (в підсумку вийде 4 коржа).
Трохи просочити абрикосовим компотом (на кожну половинку у мене пішло 5-7 ст.л. компоту).
Крок 12 Викласти 1/3 крему, розрівняти.
Крок 13 Накрити другим коржем, трохи просочити компотом (сильно просочувати не треба, інакше торт потече).
Викласти половину залишився крему.
Накрити коржем, просочити, викласти крем, накрити коржем.
Прикрасити за смаком.
Я боки торта змастила кремом, посипала мигдальними пелюстками.
Виклала нарізану полуницю, залила желе для торта.
З боків, за допомогою шприца, виклала Маскарпоне.
Крок 14 Готовий торт поставити в холодильник.
Дати просочитися в перебігу 6-8 годин.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий