Інгредієнти
Сирний пиріг з чорницями. Інгредієнти
тісто:
150 г вершкового масла або маргарину
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
1 яйце
200-250 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
начинка:
600 г сиру (1-20%)
4 яйця
150 г цукру
100 г крохмалю (картопляного)
300 г чорниці (або смородини, лохини, брусниці, полуниці і т.д.)
також:
цукрова пудра
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 2 Додати яйце, перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, замісити не дуже круте тісто.
Крок 4 Форму (я використовувала форму діаметром 26 см) змастити маслом.
Викласти тісто, зробити бортики.
Крок 5 Приготувати начинку.
Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 6 Додати сир, добре перемішати (якщо сир крупнозернистий, його треба протерти через сито).
Крок 7 Додати крохмаль, перемішати.
Крок 8 Білки збити з дрібкою солі.
Крок 9 Білки додати в сирну масу, акуратно перемішати (Не міксером).
Крок 10 Сирну масу викласти на тісто, розрівняти.
Крок 11 Кілька ягід чорниці залишити для прикраси.
У решту чорницю додати 1 ст.л. цукру, збити в блендері (або добре перемішати).
Крок 12 На сирну масу викласти чорницю (можна виделкою зробити узори). Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом години.
Якщо верх пирога почне пригорати, накрийте його фольгою.
Крок 13 Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і прикрасити чорницею.
Пиріг повністю остудити і розрізати на порції.
Смачного!
Сирний пиріг з чорницями. Інгредієнти
тісто:
150 г вершкового масла або маргарину
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
1 яйце
200-250 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
начинка:
600 г сиру (1-20%)
4 яйця
150 г цукру
100 г крохмалю (картопляного)
300 г чорниці (або смородини, лохини, брусниці, полуниці і т.д.)
також:
цукрова пудра
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 2 Додати яйце, перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, замісити не дуже круте тісто.
Крок 4 Форму (я використовувала форму діаметром 26 см) змастити маслом.
Викласти тісто, зробити бортики.
Крок 5 Приготувати начинку.
Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 6 Додати сир, добре перемішати (якщо сир крупнозернистий, його треба протерти через сито).
Крок 7 Додати крохмаль, перемішати.
Крок 8 Білки збити з дрібкою солі.
Крок 9 Білки додати в сирну масу, акуратно перемішати (Не міксером).
Крок 10 Сирну масу викласти на тісто, розрівняти.
Крок 11 Кілька ягід чорниці залишити для прикраси.
У решту чорницю додати 1 ст.л. цукру, збити в блендері (або добре перемішати).
Крок 12 На сирну масу викласти чорницю (можна виделкою зробити узори). Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом години.
Якщо верх пирога почне пригорати, накрийте його фольгою.
Крок 13 Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і прикрасити чорницею.
Пиріг повністю остудити і розрізати на порції.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий