Для початку приготуємо крем, тому йому треба 1:00 постояти в холодильнику, а ми в цей час приготуємо коржі.
Інгредієнти
Торт Ніжність. Інгредієнти
тісто:
200 вершкового масла або маргарину
250 г цукру
7 яєць
10 г розпушувача (або 1.5 ч.л. гашеного соди)
400 г борошна
100 г темного шоколаду
крем:
500 мл молока
3 столові ложки манки
100 г вершкового масла
150 г цукру
1 лимон
Приготування
Крок 1 Молоко поставити на вогонь.
Коли молоко закипить, тонкою цівкою всипати манку.
Крок 2 Варити на невеликому вогні, при постійному помішуванні, 15 хвилин.
Потім зняти з вогню і остудити.
Крок 3 З лимона зняти цедру (натерти на дрібній тертці).
Крок 4 У остигнула манну кашу видавити сік лимона, додати цедру, перемішати.
Крок 5 Масло розтерти з цукром.
Крок 6 Додати масло в манну кашу, все добре збити міксером.
Повинен вийти не дуже густий крем.
Поставити крем на 1 годину в холодильник.
Крок 7 Приготувати коржі.
Масло розтерти з цукром.
Крок 8 Яйця збити.
Крок 9 Додати збиті яйця в масло, добре перемішати.
Крок 10 Додати розпушувач і борошно і замісити тісто.
Крок 11 Шоколад розтопити.
Крок 12 Тісто розділити на дві частини, в одну додати шоколад, перемішати.
Крок 13 Спекти два коржі - світлий і темний.
Форму для випічки (у мене форма діаметром 26 см) змастити маслом, вилити тісто, поставити в духовку.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Щоб перевірити, чи готовий корж, чи ні, його треба проткнути зубочисткою (або сірником), якщо вона суха - корж готовий.
Крок 14 Готові коржі розрізати по горизонталі, щоб вийшло чотири коржа - два світлих і два темних.
Змастити світлий корж кремом.
Крок 15 На нього викласти темний корж, змастити кремом, знову викласти світлий корж, змастити кремом, викласти залишився темний корж.
Крок 16 Дати торту просочитися протягом 8-10 годин. Прикрасити торт за смаком. Я прикрасила його трояндочками і листочками з цукрової мастики. Про те, як це зробити, я розповіла на форумі:
Цукрова мастика з маршмеллоу ,
Трояндочки з мастики ,
Листочки з мастики .
Смачного!
Інгредієнти
Торт Ніжність. Інгредієнти
тісто:
200 вершкового масла або маргарину
250 г цукру
7 яєць
10 г розпушувача (або 1.5 ч.л. гашеного соди)
400 г борошна
100 г темного шоколаду
крем:
500 мл молока
3 столові ложки манки
100 г вершкового масла
150 г цукру
1 лимон
Приготування
Крок 1 Молоко поставити на вогонь.
Коли молоко закипить, тонкою цівкою всипати манку.
Крок 2 Варити на невеликому вогні, при постійному помішуванні, 15 хвилин.
Потім зняти з вогню і остудити.
Крок 3 З лимона зняти цедру (натерти на дрібній тертці).
Крок 4 У остигнула манну кашу видавити сік лимона, додати цедру, перемішати.
Крок 5 Масло розтерти з цукром.
Крок 6 Додати масло в манну кашу, все добре збити міксером.
Повинен вийти не дуже густий крем.
Поставити крем на 1 годину в холодильник.
Крок 7 Приготувати коржі.
Масло розтерти з цукром.
Крок 8 Яйця збити.
Крок 9 Додати збиті яйця в масло, добре перемішати.
Крок 10 Додати розпушувач і борошно і замісити тісто.
Крок 11 Шоколад розтопити.
Крок 12 Тісто розділити на дві частини, в одну додати шоколад, перемішати.
Крок 13 Спекти два коржі - світлий і темний.
Форму для випічки (у мене форма діаметром 26 см) змастити маслом, вилити тісто, поставити в духовку.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Щоб перевірити, чи готовий корж, чи ні, його треба проткнути зубочисткою (або сірником), якщо вона суха - корж готовий.
Крок 14 Готові коржі розрізати по горизонталі, щоб вийшло чотири коржа - два світлих і два темних.
Змастити світлий корж кремом.
Крок 15 На нього викласти темний корж, змастити кремом, знову викласти світлий корж, змастити кремом, викласти залишився темний корж.
Крок 16 Дати торту просочитися протягом 8-10 годин. Прикрасити торт за смаком. Я прикрасила його трояндочками і листочками з цукрової мастики. Про те, як це зробити, я розповіла на форумі:
Цукрова мастика з маршмеллоу ,
Трояндочки з мастики ,
Листочки з мастики .
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий