Інгредієнти
Торт Зебра. Інгредієнти
тісто:
200 г цукру
200 г вершкового масла або маргарину
5 яєць
500 г сметани (10-15%)
300-350 г борошна
3 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. соди)
3-4 ст.л. какао
крем:
400-500 г сметани
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
глазур:
100 г вершкового масла
5 ст.л. молока
6-7 ст.л. цукру
5 ст.л. какао
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати сметану, перемішати.
Крок 4 Додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
Крок 5 Тісто розділити на дві частини, в одну з них додати какао, перемішати.
Крок 6 Форму для випічки (у мене форма діаметром 26 см) змастити олією (силіконову форму годі й змащувати).
Вилити 1-2 ст.л. темного тесту в середину форми.
Крок 7 В серединку темного тіста вилити 1-2 ст.л. світлого тіста.
Крок 8 Потім в середину світлого тесту вилити 1-2 ст.л. темного.
Крок 9 У темний - світле.
Крок 10 Наливати тісто, таким чином, поки форма не заповниться по діаметру (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 коржі).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 11 Для крему збити сметану з цукром і ванільним цукром.
Крок 12 Випечений корж змастити кремом.
Для того щоб коржі краще просочилися, можна кожен корж розрізати по горизонталі на дві частини, в результаті вийде чотири коржа (я коржі не ріже).
Крок 13 Накрити другим коржем.
Крок 14 Для того щоб зварити глазур, необхідно в каструльці розтопити масло, додати молоко, цукор, какао, довести до кипіння і кип'ятити, поки маса не почне трохи густіти.
Крок 15 Готовий торт полити глазур'ю і прикрасити за смаком.
Крок 16 Я посипала торт цукровою пудрою і прикрасила розтопленим шоколадом.
Смачного!
Торт Зебра. Інгредієнти
тісто:
200 г цукру
200 г вершкового масла або маргарину
5 яєць
500 г сметани (10-15%)
300-350 г борошна
3 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. соди)
3-4 ст.л. какао
крем:
400-500 г сметани
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
глазур:
100 г вершкового масла
5 ст.л. молока
6-7 ст.л. цукру
5 ст.л. какао
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати сметану, перемішати.
Крок 4 Додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
Крок 5 Тісто розділити на дві частини, в одну з них додати какао, перемішати.
Крок 6 Форму для випічки (у мене форма діаметром 26 см) змастити олією (силіконову форму годі й змащувати).
Вилити 1-2 ст.л. темного тесту в середину форми.
Крок 7 В серединку темного тіста вилити 1-2 ст.л. світлого тіста.
Крок 8 Потім в середину світлого тесту вилити 1-2 ст.л. темного.
Крок 9 У темний - світле.
Крок 10 Наливати тісто, таким чином, поки форма не заповниться по діаметру (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 коржі).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 11 Для крему збити сметану з цукром і ванільним цукром.
Крок 12 Випечений корж змастити кремом.
Для того щоб коржі краще просочилися, можна кожен корж розрізати по горизонталі на дві частини, в результаті вийде чотири коржа (я коржі не ріже).
Крок 13 Накрити другим коржем.
Крок 14 Для того щоб зварити глазур, необхідно в каструльці розтопити масло, додати молоко, цукор, какао, довести до кипіння і кип'ятити, поки маса не почне трохи густіти.
Крок 15 Готовий торт полити глазур'ю і прикрасити за смаком.
Крок 16 Я посипала торт цукровою пудрою і прикрасила розтопленим шоколадом.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий